Boek/Film – Whiplash

feedback website.pdfEen aanrader! Terecht dat J.K. Simmons hiervoor een Oscar kreeg voor de beste mannelijke bijrol.

Wat motiveert mij om nog beter te worden? Welke manier van stimuleren helpt me? Vaak wordt gedacht dat het een manier moet zijn die bij je past en die je positief stimuleert.

De film Whiplash laat een heel andere kant zien. Het gaat over een jonge drummer die heel graag in een band wil spelen die geleid wordt door een geniale maar ook tirannieke dirigent. De jongen drumt letterlijk zich het bloed uit zijn vingers en er zijn regelmatig heftige aanvaringen met de dirigent die hem afknijpt als een ‘drill sergeant’. Er ontstaat een sterke haat/liefde verhouding tussen de leerling en leermeester. Aan het eind van de film komt er een opmerkelijke wending in hun relatie.  De jongen beseft wat de waarde was van alle pijnlijke momenten, de inspanning en de passie (zal niet te veel weggeven want deze film moet je zelf zien).

Wat is er leerzaam aan? Vraag je eens af wanneer jij enorm veel geleerd hebt van mensen die qua stijl en aanpak een tegengestelde stijl hebben. Vaak leer je meer (over jezelf) van je vijanden en tegenpolen, van mensen waar je een hekel aan hebt  dan van mensen die op je lijken en het altijd met je eens zijn. Het is niet altijd fijn, maar wel waardevol.

CONTACT US!?!

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
Om te leren moet je risico nemen Om risico te nemen moet je je veilig voelen Om je veilig te voelen moet je iemand vertrouwen Om iemand te vertrouwen moet je iemand kennen Om iemand te kennen moet je alle kanten zien Om al je kanten te laten zien moet je je kwetsbaar opstellen Om je kwetsbaar op te stellen is moed nodig  

Log in with your credentials

Forgot your details?

X