Leiderschap en verbinden

kohlrieserMythe: Het is eenzaam aan de top.

‘Je eenzaam voelen is een keuze. Het is belangrijk om je als leider te verbinden met mensen om je heen’. Maar hoe doe je dat? En Waarom? George Kohlrieser, de schrijver van het boek ‘Care to Dare’ over leiderschap zegt er het volgende over:

‘Verbinden: Het vormen van een band die meer fysieke, intellectuele en/of spirituele energie genereert dan waar jij alleen toe in staat bent.’

Om je te verbinden met een ander is het belangrijk om empathisch te zijn. Stel jezelf eens de volgende vragen (en vraag ook aan je partner en een collega hoe zij vinden dat jij dat doet)

  1. Kan ik me in iemand verplaatsen?
  2. Kan ik iemands pijn en frustratie  aanvoelen?mini_livre1
  3. Geef ik om mensen?
  4. Hoe laat ik zien dat ik om mensen geef?

Voor leiders: zoek mensen om je heen die je eerlijke feedback geven en kritisch durven te zijn over je blinde vlekken en daag ze uit dit regelmatig met je te delen. Koester de mensen met een kritische houding en een afwijkende mening.

CONTACT US!?!

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
Om te leren moet je risico nemen Om risico te nemen moet je je veilig voelen Om je veilig te voelen moet je iemand vertrouwen Om iemand te vertrouwen moet je iemand kennen Om iemand te kennen moet je alle kanten zien Om al je kanten te laten zien moet je je kwetsbaar opstellen Om je kwetsbaar op te stellen is moed nodig  

Log in with your credentials

Forgot your details?

X