Maak Ruimte

realistic picture v400_350Iedereen is druk. De hele dag door bezig en ‘we hebben te weinig tijd!’ Dat is raar, iedereen heeft 24 uur in een dag. Waarom is dat te weinig? Wacht, dat is het niet, ik wil te veel doen. Ik kan maar 1 ding tegelijk. En wat ga ik dan nu doen? Wat is nu voor mij belangrijk? De rest laat ik voor wat het is.

Als ik meer aan mijn persoonlijke ontwikkeling wil werken zal ik ruimte moeten maken om dat te doen. Ruimte in tijd, maar ook ruimte in mijn hoofd en misschien zelfs wel ruimte in mijn huis of kantoor. Hoe doe je dat?

Kijk eens naar jezelf,  waar besteed je tijd aan? Wees eerlijk naar jezelf en kijk of dat ook echt belangrijk voor je is. Gebruik hier ook je buddy of partner. Praat er over. Hoe doe jij dat? Hoe vind je dat ik mijn tijd besteed?

1  Minder informatie opnemen
Kijk eens een paar weken geen televisie, laat de radio uit en lees geen krant en besteed deze tijd bewust op een andere manier. Een mooie film kijken of een goed programma kan wel, maar doe het dan bewust. en niet vanuit een automatisme.

2  Maak ruimte, en creëer rust in jezelf, door spullen weg te doen.
Zet iedere week iets op markplaats dat je al een jaar niet hebt gebruikt (de kans dat je het nog gaat gebruiken is erg klein). Doe kleren naar het Rode Kruis. Doe een ander een plezier met iets dat je zelf niet gebruikt of gooi het weg. Voor inspiratie bekijk de volgende TED film van Graham Hill: Less stuff, more happiness

3  Reflecteer
Op het werk kan het heel waardevol zijn om op bepaalde moment van de dag vrij te houden om te gebruiken voor reflectie. Als je bijvoorbeeld een overleg/vergadering hebt gehad, neem dan de tijd om stil te staan hoe het is gegaan en wat jij hebt bijgedragen. Wat zou je anders willen doen een volgende keer? Zijn er momenten dat je het gevoel hebt dat je aan het duwen of trekken bent?

 

CONTACT US!?!

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
Om te leren moet je risico nemen Om risico te nemen moet je je veilig voelen Om je veilig te voelen moet je iemand vertrouwen Om iemand te vertrouwen moet je iemand kennen Om iemand te kennen moet je alle kanten zien Om al je kanten te laten zien moet je je kwetsbaar opstellen Om je kwetsbaar op te stellen is moed nodig  

Log in with your credentials

Forgot your details?

X