Read the bible Study the big battles of our past SMILE! Aikido - Shiatsu SMILE! Bacas Sensei Martial and Healing Arts And here is more about me and BREATING Sensei zei, nu je aikido doet en je laat masseren door een shiatsu therapeut, geen geen psychologie studeren (dat was ik van plan) ga iets met je handen doen. Leer shiatsu, en combineer het krijgerschap met je handen en het helen met je handen. ..... Ik voelde dat hij een belangrijk punt maakte. En het kon tegenwoordig. Ik hoefde niet het 1 of het ander te zijn. ..... Waarom niet. Ik vroeg iemand dicht bij om ook mee te doen en een 7 jaar lange studie shiatsu was gestart.
Combine being a warrior and a healer Bacas sensei heeft meerdere martial arts waaronder tai jitsu, taekwondo, jiu jitsu gedaan voor hij aan Aikido begon. In Aikido zag hij een hogere Budo omdat de kern het ontwijken van de aanval is waardoor confrontatie voorkomen werd. Als een der eerste Aikidoka’s in Nederland trainde hij in het begin met een studie groep bij de Wit sensei in Den Haag aan hand van een boek van Tohei sensei.
In de loop der tijd ontstond een meer formele dojo waar Maître¹ Dedobbeleer regelmatig uit België overkwam om les te geven. Bacas sensei richtte in 1972 de eerste zuivere aikikai aikido organisatie in Nederland, de NCAB later de NCAF in 1980 op. Belangrijk hierbij was de C voor Cultuur wat de NCAF differentieerde van de Judobond. Voor een aantal redenen is de NCAF gesplitst waarbij Bacas sensei de CABN oprichtte. Bacas sensei had inmiddels Fujita sensei als zijn persoonlijke leermeester en de sensei van de CABN gekozen. Bacas sensei speelde een grote rol in het verspreiden van het aikikai Aikido in Europa in de 80 en 90er jaren van de 20e eeuw samen met Fujita sensei. Hij creëerde ook vele vriendschappelijke banden ondermeer met Dr. Leisinger sensei die regelmatig in Nederland kwam lesgeven op uitnodiging van Bacas sensei.
In 2006 is Bacas sensei op de lenteschool in Ameland overleden. In 2014 kreeg Bacas sensei van de CABN als erkenning van zijn baanbrekende rol in Nederland en Europa postuum de eretitel Hanshi.
[1] De titel sensei was destijds gereserveerd voor Japanse leraren. Uit respect werd dobbeleer sensei Maître genoemd.
Krijger, met Helende handen en meer... Tekst website Aikido School Den Haag. by

Dia voorstelling Rob Conradi: Aikido CABN Fujita Sensei, Peter Bacas sensei en Dr Leisinger Sensei
..... ....

In plaats van masseren is verwennen, of iedereen die bij je komt is zielig, een slachtoffer. Pijn is fijn De journey to Japan Locatie: Japan, Tokyo, 2005.
Reis naar door Japan
Tokyo, Tanabe, Osaka, ....
Een hotel op niet al te grote afstand van de Hombu Dojo. Uit mijn hoofd was de prijs van een kamer ongeveer 100 euro per nacht. De eerste les in de ochtend was te vroeg voor een metro dus de kosten voor een taxi waren ongeveer 45 euro. De groep was rond de tien personen. Pas tijdens de reis merkte ik hoe zwaar Tokyo was. Veel lopen en veel trappen. Metro in en metro uit. Dan nog het trainen. Sensei had het zwaar. In het hotel aangekomen vroeg hij om een massage. Dat kon alleen in een hotel kamer en de bedden waren te zacht om op te 'werken'. Een handdoek op de grond. De kamers waren alleen zo klein dat dat alleen kon met de deur dicht en dan gelijk daar achter. En dan was het gangetje nog zo smal dat ik alleen aan 1 kan kon zitten. Een Sensei zich zelf moest draaien voor een 'beurt' van de andere kant van zijn lichaam. Sensei zegt, kom we doen een wedstrijd. Zo diep mogelijk, zonder te verkrampen. Ik zet mijn elleboog diep in zijn rug net naast boven zijn ruggengraat, en trek deze van zijn hoofd naar zijn heupen. De wegstrijd is begonnen.
En wel zonder iets kapot te maken. De uitdaging is om dieper te helen, dan gemakkelijk voelt om te doen. Daarna draaien de rollen zich om. We 'trekken' elkaar flink uit elkaar.
En het helpt.
Ik zal het nooit vergeten.
Sindsdien is nog duidelijker.....
al die angst en afkeer van pijn, elkaar pijn doen. .... Ik heb er niets mee. De pijn voelen af en toe, ademen en los laten. ..... Magisch.
De reis naar Japan by

..... ....

Triggered! Locatie: Den Hague Netherlands
Boodschappen tassen by

Bags with Groceries Locatie: Den Hague Netherlands
Er wordt gebeld. Een stem verzoekt om naar de Sensei te komen. 'Hij heeft naar je gevraagd.'
Ik ga......
Locatie: Ameland. bungalow vakantiepark
Luxe bungalow met binnenzwembad van ongeveer 2,5 bij 4 meter., een ouderwetse Sauna en bubbelbad met waterstraal.
Na binnenkomst en navraag, wordt ik naar de badkamer verwezen. Ik doe de deur open en daar zit de Sensei in bad.
'He, ..... doe je kleren uit en kom in bad. .....
Er zal een reden zijn waarom ik het gesprek niet meer heb onthouden wat er op volgde.....
vele andere gesprekken en momenten samen wel. Die herinneringen die ik de moeite waard vind volgen....

by

People_front Doen
ertoe
Meet - Ont-moeten People
Mensen
MATTER

People

Things
mmap people back to People Main Things Manuf Cheap
Short Life Cycles
Harmful to the environment
EXPLORE Traditional Skilled
Natural Materials
"There is hardly anything
in the world
that some man cannot ...
make a little worse
and
sell a little cheaper".
" Over a century later and John Ruskin's observation is still valid; what's more, we believe it says a lot about the products on offer today. There was a time when the only problem facing quality goods was competition from goods of an even higher quality, now it seems that inferior goods are the main problem.


Certainly, as far as household goods are concerned, there are very few high quality products which are not diminished by the proliferation of paler imitations, produced by unimaginative competitors at the lowest possible price.


Products have increasingly shorter life cycles, they come and go, are launched and disappear again. Everyday items have been turned from commodities into consumer goods, not built to last, but to be thrown away as soon as possible in order to make way for the latest fad or 'special offer'.


Not only is this harmful to the environment, it also means that we no longer have a 'special relationship' with the things we use every day and which help us to do something well.


How many of the products on offer today will ever become prized possessions?


This is why we have selected items of quality in the widest sense of the word:


they are manufactured with great skill according to traditional methods and are thus reliable and practical;
the materials are carefully chosen to suit the purpose, and are, therefore, attractive;
they are made from traditional materials, i.e. metal, glass, wood etc., can be repaired and are environmentally friendly.
The result of all our homework is this onlineshop. Somewhere in the region of 2,000 quality items have been selected for inclusion, some of which are true classics which have stood the test of time. They are made from materials of the highest quality, they function well and will outlive any trend or fashion.


We sincerely hope you enjoy our products, you might even like to place an order - or just send us your ideas and comments."

Manufactum website
back to People Main

Peter Bacas Sensei

no©2021 or ant other year

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?