Geboren 31-06-1947

Ook een harde werker. Het is een belangrijk thema in mijn jeugd. Uitslapen is zonde van je leven. Op het strand liggen ook.

Rob kan zeer goed koken. Maaltijden op zondag waren uitgebreid, zo ook die met feestdagen als kerst.

Kan me nog herinneren dat we een kerst drie verschillende fonds hadden gemaakt. Blank, brui en vis fond voor verschillende sauzen en soepen.

Hij kon ook erg goed valsspelen. Weet nog goed dat we mensen te eten hadden en mijn vader serveerde een kreeftensoep. Uit de wat duurdere blikjes van de AH, maar hij deed er een scheut cognac doorheen en een dot room, wat gehakte bieslook er overheen, en de gasten waren er van overtuigd dat het zelfgemaakt soep was. Dat maakte indruk.

Op zondag vaak witlof met ham en kaas, en iets van een rosbief. Deze sneed ik dan. Vaak met een elektrisch mes, met twee gekartelde bladen de heel snel heen en weer bewogen.

Mijn vader had een goed gevoel voor eten, maar ook scherpe ogen. Hij kon goed observeren. Ik weet nog wel dat wij de productiehal inliepen waar men bezig was met vliegtuig maaltijden. Meedere lange loopbanden waar trays overheen bewogen, die dan door verschillende mensen in het wit met haarnetjes op werden gevuld met bestek, kopje, broodje, boter, bakje salade, dessert, etc. Al; van grote afstand zag mijn vader als iemand bijvoorbeeld de producten onlogisch voor zich had gezet en bij elke handeling de handen moest kruisen om de producten op de juiste te plaats te krijgen.

Hij kon ook heel boos worden. Ik vond dat niet zo een probleem, want 99% van de keren had hij gelijk. Bij die ene procent dat hij geen gelijk had, en ik zelf bijvoorbeeld aan het werk was bij de ‘dispatch’ afdeling en iemand de volle laag kreeg, gin ik er tegen in. Dan werd het dubbel vuurwerk. Ik was dan wel zoon van de baas, maar dat betekende niet dat ik het makkelijker had. Eerder andersom.

Behalve met stiekem gebakjes eten. Er waren zeker mensen die daar tegen mij niets over durfde te zeggen. De gebakjes waren van Trumpie. Een patissier die o./a. een winkel had in Amsterdam en elke herfst een etalage vol had met geroest gereedschap en een geroeste gietijzeren kachel, allemaal gemaakt van chocolade. Deze had ook een winkel in Badhoevedorp en leverde veel gebak aan Alpha.

Mijn vader had zich opgewerkt van productie manager tot algemeen directeur.

De directeur voor hem was Joop Dreesden. Een grote kalende man met grote gouden bril en een opel … (ook groot) Hij rookt Belinda menthol, die ik regelmatig ging halen voor hem. Hij maakte vooral indruk op mij, omdat hij een keer tegen mij zei. He jongeman, weet jij wel dat ik jouw vader langer ken dan jij hem kent. Het zette me aan het denken…. dat is inderdaad raar.

Over mijn tijd bij Alpha, kan ik nog uren doorpraten, maar dat doe ik op mijn eigen tijdlijn.

Het bedrijf heeft veel verschillende namen gehad.

van

ACS (Airline Catering Services)

Thrust House Forte (THF)

Alpha Flight Services

Na het pensioen van mijn vader is het bedrijf verkocht aan

 

Sinterklaasfeesten waren geweldig.

Een collega komt om, daarlaat hij wordt overreden

Mijn vader wordt ook algemeen directeur van een catering bedrijf in Brussel dat vooral voor Virgin werkt.

Mijn vader komt Thuis na de Bijlmer ramp.

Hij reist naar Iran en ontmoet de minister van vervoer daar.

Reist een aantal maal naar Koeweit en komt terug met verhalen.

 

 

De carriere en cv van mijn vader

Begint op zijn zestiende op de vaart,. Gaat met de trein naar Bordeaux en vaart van daar naar Casablanca. Hij doet met met het smokkelen van …. (Niet absint)

Butler op de Braziliaanse Ambassade. Spreek overigens geen Porugees zo ver ik weet.

Hotel in het Zwarte Woud

Van der Valk (1e restaurant)

AEG schiphol

ACS

Tags:

no©2024 or ant other year

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?